Antena 3 CNN Externe Un miros insuportabil de gaz s-a răspândit peste capitala Franţei. Oamenii de plâng de dureri de cap şi greaţă

Un miros insuportabil de gaz s-a răspândit peste capitala Franţei. Oamenii de plâng de dureri de cap şi greaţă

Un miros insuportabil de gaz s-a răspândit peste capitala Franţei. Oamenii de plâng de dureri de cap şi greaţă
Sursa foto: Foto: diylife.com
22 Ian 2013   •   11:36
Un miros puternic de gaz, despre care autorităţile franceze spun că nu este toxic, a alarmat populaţia franceză. Mirosul s-a răspândit în noaptea de luni spre marţi în regiunea pariziană, în urma unei degajări de gaze la o întreprindere chimică din Rouen, relatează AFP.

Conform prefecturii Seine-Maritime, "norul non-toxic" a pornit luni, de la întreprinderea Lubrizol, la Rouen. Gazul respectiv este mercaptan.

Degajarea de gaze "nu prezintă un risc pentru sănătate", a anunţat Ministerul de Interne.

"Gazele folosite în gospodării nu au, în mod natural, miros, motiv pentru care un marcator olfactiv, total inofensiv, este adăugat la acesta. În prezent, norul format de acest marcator provenind din Normandia se simte în regiunea pariziană. Acest nor (...) se va disipa pe cale naturală, în funcţie de condiţiile meteorologice", au explicat pompierii din Paris.

Centrele de apel ale serviciilor de siguranţă au fost blocate din cauza telefoanelor date de oamenii îngrijoraţi.

Parizieni îngrijoraţi au sunat şi la AFP pentru a se plânge de miros şi dureri de cap. Sute de persoane care locuiesc atât la Paris, cât şi în departamentele Eure, Essonne, Yvelines, Val-de-Marne şi Val-d'Oise vorbesc, pe un site, despre un "miros insuportabil", "dureri de cap" şi "greaţă".


 

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close