Antena 3 Externe Un mister biblic vechi de 3.000 de ani ar putea fi rezolvat. Arheologii au făcut o descoperire crucială

Un mister biblic vechi de 3.000 de ani ar putea fi rezolvat. Arheologii au făcut o descoperire crucială

09 Ian 2019   •   17:43
Un mister biblic vechi de 3.000 de ani ar putea fi rezolvat. Arheologii au făcut o descoperire crucială

Misterul Chivotului Legii, al Chivotului Legământului sau Chivotul lui Dumnezeu, așa cum mai este cunoscut, este aproape de a fi rezolvat, după mai bine de 3.000 de ani.

O echipă de arheologi, care de câțiva ani fac săpături în zona orașului Kiryat Ye'arim, a descoperit un vechi templu israelit, despre care se crede că ar putea aduce lămuriri misterului.

Potrivit istoriilor, Chivotul este artefactul în care au fost depozitate Tabletele cu Cele Zece Porunci primite de Moise. Descrierea bibilică vorbește despre un cufăr din lemn, placat cu aur și cu un capac ornat doi îngeri aurii.

Scriptura mai spune că acest Chivot a fost construit de israelieni conform instrucțiunilor primite de la Dumnezeu și că proteja Pământul Sfânt.

Echipa de arheologi spune că nu se așteaptă să găsească artefactul, ci mai degrabă indicii despre originea și povestea sa. 

De-a lungul timpului s-a speculat că artefactul ar fi fost furat sau chiar topit de către cuceritorii Israelului.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close