Antena 3 CNN Externe Un mort și șapte răniți în urma unei explozii produse la ultimele etaje ale unui bloc din Rusia

Un mort și șapte răniți în urma unei explozii produse la ultimele etaje ale unui bloc din Rusia

Un mort și șapte răniți în urma unei explozii produse la ultimele etaje ale unui bloc din Rusia
Sursa foto: Foto: Twitter
14 Ian 2019   •   11:11

O femeie şi-a pierdut viaţa şi şapte persoane au fost rănite în urma unei explozii în oraşul Şahtî din Rusia.

Deflagraţia, despre care se presupune că ar avea la origine o scurgere de gaze, a avut loc într-un bloc de locuinţe din orăşelul Şahtî (regiunea Rostov pe Don, sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina).

În urma exploziei, produsă la etajul nouă al imobilului, patru apartamente au fost distruse la ultimele două etaje ale clădirii. Echipele de intervenţie mobilizate la locul dezastrului caută în prezent supravieţuitori printre dărâmături. Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă rus, patru persoane sunt date dispărute.

‘A fost o explozie de gaze. Este sigur’, a afirmat guvernatorul regiunii Rostov pe Don, Vasili Golubev, într-o declaraţie televizată, fără să mai aştepte rezultatele anchete deschise în acest caz.

Un total de 140 de persoane au fost evacuate din clădirea afectată, potrivit autorităţilor, care au asigurat că sinistraţii vor primi ‘întregul ajutor necesar’.

‘Experţii vor examina în ce stare se află structura clădirii pentru a stabili dacă ea mai poate fi locuită’, a declarat primarul din Şahtî, Andrei Kovaliov, citat de Interfax.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia bloc mort raniti explozii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close