Antena 3 CNN Externe Un mort şi zeci de răniţi în urma unei serii de cutremure în Ecuador

Un mort şi zeci de răniţi în urma unei serii de cutremure în Ecuador

Un mort şi zeci de răniţi în urma unei serii de cutremure în Ecuador
19 Dec 2016   •   19:54

Peste de 20 de seisme cu o magnitudine de până la 5,8 au zguduit luni dimineaţă Ecuadorul, provocând indirect un deces şi pagube materiale "considerabile", au anunţat autorităţile, citate de AFP şi Agerpres.

"O femeie de 75 de ani a murit de infarct din cauza seismului", a declarat Gabriel Rivera, guvernator al provinciei Esmeraldas, epicentru al seismelor, deja lovită în aprilie de un cutremur soldat cu 673 de morţi.

Aceste noi seisme au provocat "pagube considerabile infrastructurii hoteliere" în staţiile balneare Atacames şi Tonsupa, pe coasta Pacificului, a adăugat el, vorbind despre hoteluri şi case "prăbuşite" în această zonă.

Seismul cel mai puternic, cu magnitudinea 5,8, s-a produs în Oceanul Pacific, în largul Atacames, la ora locală 02.11 (07.11 GMT). Apoi au fost înregistrate 25 de replici, cu o magnitudine de până la 4,2, potrivit ultimului buletin de informaţii al Institutului geofizic din Quito.

Mişcările seismice au dus la întreruperi ale furnizării de curent electric şi preşedintele Rafael Correa a anunţat suspendarea activităţilor şcolare în această zonă.

Seismul de 16 aprilie de pe coasta ecuadoriană, cu magnitudinea 7,8, s-a soldat cu 673 de morţi, 6.274 de răniţi şi aproape 29.000 de persoane rămase fără adăpost, iar pagubele au fost evaluate la peste 3,3 miliarde de dolari.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close