Antena 3 CNN Externe Un neamţ vrea să călătorească în jurul lumii alături de o măgăriţă (VIDEO)

Un neamţ vrea să călătorească în jurul lumii alături de o măgăriţă (VIDEO)

Un neamţ vrea să călătorească în jurul lumii alături de o măgăriţă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 1
07 Sep 2010   •   23:31

Şi-a luat lumea-n cap şi a plecat într-un pelerinaj personal. Vă prezentăm aventura unui neamţ care a renunţat la tot ca să călătorească singur prin lume. S-a urcat într-o canoe pe Dunăre şi a traversat-o de la izvor, până la Sfântu Gheorghe. După un an de singurătate, neamţul şi-a găsit partenera de drum ideală, chiar în România. Este ascultătoare, bine-crescută şi deloc încăpăţânată.

Este vorba despre măgăriţa Puica. În ochii lui, povestea ei este simplă. Se plictisea de moarte în ograda unui lipovean, până când un neamţ a salvat-o. Povestea bărbatului, însă, este ceva mai emoţionantă. Îl cheamă Ahmed, are 46 de ani şi vine din Freiburg, Germania. Copiii lui, patru la număr, sunt deja mari şi şi-au făcut un rost în viaţă. Soţia lui Ahmed, însă, a murit. Neamţul s-a hotărât să-şi stingă suferinţa imensă în Dunăre.

În august 2009, şi-a împachetat viaţa în două rucsacuri şi s-a lăsat purtat de valurile Dunării. Marea Neagră l-ar fi aruncat din canoe imediat. Asta l-a convins pe neamţ să caute alt mod de deplasare. A găsit pe cineva care i-a adus măgarul. Acum vrea să meargă cu el până la Istanbul.

Aţi înţeles bine. Nu vrea să meargă pe măgar, ci alături de măgar. Puica îl mai ajută cu bagajele, din când în când, dar mai mult îi ţine de urât neamţului. În Eforie Nord, cei doi drumeţi au fost primiţi să-şi tragă sufletul.

Astăzi, neamţul şi măgăriţa româncă au luat-o din loc, din nou. Vor ajunge în 2-3 zile la Vama Veche, unde vor da de primul obstacol serios. Mai ales că Puica nu prea seamănă cu poza din paşaport. Asta dacă ar avea unul.

Observator

 

×
Subiecte în articol: Neamţ calatorie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close