Antena 3 CNN Externe Un nigerian s-a transformat din gunoier în cântăreţ după ce a fost subiectul unui reportaj britanic (VIDEO)

Un nigerian s-a transformat din gunoier în cântăreţ după ce a fost subiectul unui reportaj britanic (VIDEO)

Un nigerian s-a transformat din gunoier în cântăreţ după ce a fost subiectul unui reportaj britanic (VIDEO)
Sursa foto: nigerian
29 Mai 2010   •   17:20


Acum câţiva ani, trăia din resturile găsite la gunoi. Acum, va cânta într-o renumită sală din Londra! Aşa s-ar putea rezuma povestea incredibilă a unui tânăr muzician din Nigeria. O lecţie pentru toţi cei ajunşi într-o situaţie dificilă şi rămaşi fără speranţe.

Născut într-o familie săracă, tânărul care-şi spune astăzi Vocal Slender putea alege calea delicvenţei, ca mulţi dintre prietenii săi. A preferat viaţa umilă, dar cinstită, din preajma celei mai mari gropi de gunoi a metropolei nigeriene, Lagos. Şi a înfruntat greutăţile prin muzică şi... umor.

Cântăreţul gunoier a atras atenţia unei echipe de la BBC, care l-a făcut eroul unui reportaj. La Londra, un producător muzical a văzut filmul şi a hotărât să-l scoată pe Vocal Slender dintre gunoaie şi să-l aducă în studioul de înregistrări.

Producătorul i-a oferit un contract pe un an şi îi va finanţa şi videoclipuri. Iar acum, nigerianul a fost invitat să cânte în faţa publicului londonez, ceea ce îi împlineşte un vis în care abia îndrăznea să spere.

Cu câteva zile înaintea concertului de la Londra, cântăreţul avea emoţii doar din cauza... vizei britanice, pe care n-o primise încă. El se pregătea, totuşi, pentru prima călătorie cu avionul din viaţă, în timp ce groapa de gunoi din Lagos mai ascundea, poate, şi alte talente care se luptau pentru supravieţuire.



Observator




×
Subiecte în articol: BBC muzica Nigeria reportaj
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close