Antena 3 CNN Externe Un nou asasinat într-o serie de crime ce vizează ziariştii din Daghestan

Un nou asasinat într-o serie de crime ce vizează ziariştii din Daghestan

Un nou asasinat într-o serie de crime ce vizează ziariştii din Daghestan
Sursa foto: Foto: infocurteadearges.ro
16 Dec 2011   •   20:45

Un jurnalist rus a fost asasinat în cursul nopţii de joi spre vineri în Daghestan. Acesta se afla în mijlocul unei investigaţii privind execuţiile abuzive comise de autorităţile locale, iar autorităţile sunt de părere că asasinatul are legătură cu o serie de crime care au vizat ziarişti în ultimii ani, informează AFP.
   
Hadjimurad Kamalov, 46 de ani, fondatorul publicaţiei locale Cernovik şi directorul-general al companiei de editare Svoboda Slova, a fost împuşcat mortal în timp ce ieşea din redacţie, în oraşul Mahacikala, capitala Daghestanului. Un bărbat înarmat a deschis focul asupra jurnalistului după care a fugit cu o maşină în care îl aştepta un complice.
   
"Nu este exclus ca asasinarea lui Kamalov să aibă legătură cu activitatea sa profesională", au comunicat anchetatorii, în contextul în care jurnalistul criticase în mai multe rânduri autorităţile locale. Hadjimurad Kamalov a scris numeroase articole în care denunţa acţiunile Ministerului de Interne din Daghestan.
   
În 2009, numele jurnalistului apăruse pe o listă a persoanelor care erau ameninţate că vor fi asasinate. Publicaţia Cernovik a făcut obiectul mai multor anchete judiciare, iar autorităţile au încercat să o închidă.

×
Subiecte în articol: asasinat crime
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close