Antena 3 CNN Externe Un nou atentat zguduie Bagdadul. Cel puțin patru persoane au murit

Un nou atentat zguduie Bagdadul. Cel puțin patru persoane au murit

Un nou atentat zguduie Bagdadul. Cel puțin patru persoane au murit
13 Iul 2016   •   12:55

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 21 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis miercuri în apropiere de Bagdad, ultimul dintr-o serie de atacuri sângeroase vizând locuri publice din zona capitalei irakiene, au indicat oficiali locali, citaţi de AFP. 

O maşină-capcană a fost detonată lângă un post de control la intrarea în cartierul Husseiniyah. 

Acest atac nu a fost revendicat imediat, dar el poartă marca grupării jihadiste Stat Islamic, care atacă în mod regulat populaţia civilă. Gruparea radicală sunită şi-a asumat anterior responsabilitatea pentru numeroase atentate în regiunea capitalei irakiene, între care atacul cu un microbuz capcană care a făcut aproape 300 de morţi, pe 3 iulie la Bagdad. Trei zile mai târziu, alte 40 de persoane au fost ucise într-un atac al grupării Stat Islamic asupra mausoleului şiit Balad, situat la nord de capitala irakiană. 

Aceste atacuri au provocat indignarea populaţiei faţă de neputinţa autorităţilor şi a condus la demisia ministrului irakian de interne şi destituirea principalilor responsabili pentru securitate din Bagdad. 

Stat Islamic a ocupat în 2014 vaste zone din Irak, dar a pierdut apoi teren în favoarea forţelor guvernamentale irakiene, sprijinite prin lovituri aeriene de către coaliţia internaţională condusă de SUA. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Irak Bagdad atentat explozie atentat sinucigas
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close