Antena 3 CNN Externe Un nou masacru. 163 de oameni au fost omorâți. Zeci de cadavre, întinse pe străzi

Un nou masacru. 163 de oameni au fost omorâți. Zeci de cadavre, întinse pe străzi

Un nou masacru. 163 de oameni au fost omorâți. Zeci de cadavre, întinse pe străzi
06 Iun 2017   •   12:40

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al Hussein, a acuzat marţi gruparea teroristă Statul Islamic că a ucis 163 de persoane pentru a le împiedica să fugă din vestul oraşului Mosul (nordul Irakului), pe ale cărui străzi erau luni abandonate zeci de cadavre, informează EFE, potrivit Agerpres.

'Ieri (luni - n.r.), angajaţii mei m-au informat că pe străzile din cartierul al-Shira, din vestul Mosul, se mai găseau cadavre de bărbaţi, femei şi copii irakieni asasinaţi, după ce 163 de persoane au fost asasinate de Daesh (acronimul arab al SI - n.r.) pentru a le împiedica să fugă', a declarat Zeid Ra'ad al Hussein.

Personalul Biroului ONU pentru Drepturile Omului l-a informat totodată pe Zeid Ra'ad al Hussein că, după atacul jihadiştilor, comis în ziua de 1 iunie, mulţi oameni sunt daţi dispăruţi.

'Terorismul trebuie eradicat, însă într-un mod inteligent, respectându-se totodată drepturile omului pentru toţi. Amintiţi-vă că pentru fiecare cetăţean umilit, maltratat sau torturat, nu doar un singur om se simte înjosit de autorităţi, ci întreaga sa familie', a declarat Zeid Ra'ad al Hussein la începerea celei de-a 35-a sesiuni a Consiliului ONU al Drepturilor Omului, care se desfăşoară la Geneva.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ISIS Mosul
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close