Antena 3 CNN Externe Un nou protest topless al mişcării Femen faţă de "gangsterii" de la Davos

Un nou protest topless al mişcării Femen faţă de "gangsterii" de la Davos

Un nou protest topless al mişcării Femen faţă de "gangsterii" de la Davos
Sursa foto: Foto: englishrussia.com
28 Ian 2012   •   18:26

Militantele mişcării ucrainene Femen au ieşit din nou să protesteze. Membre acestei grupări au câştigat notorietate defilând topless, iar de data aceasta au manifestat la Davos împotriva "gangsterilor" de la Forumul Economic Mondial (WEF), informează AFP, sursă preluată de Mediafax.
   
Cele trei ucrainence au venit îmbrăcate la intrarea WEF şi şi-au dezgolit sânii în faţa postului de control. Purtând doar jeanşi, ele au arborat apoi pancarte cu inscripţiile "criza s-a născut la Davos!" şi "Săraci din cauza voastră!". Tinerele aveau, de asemenea, sloganuri scrise pe corp, pe care se putea citi "sărbătoarea gangsterilor la Davos".
   
După ce au escaladat grilajul, acestea au fost reţinute de către forţele de ordine.
   
Femen are 300 de militante la Kiev şi a reuşit să devină un fenomen în Ucraina în ultimii trei ani, remarcându-se totuşi şi în străinătate.

 

   
Pe jumătate dezbrăcate sau în ţinute lejere, membrele mişcării şi-au multiplicat acţiunile publice pentru a denunţa prostituţia, turismul sexual sau hărţuirea la care sunt supuse tinerele în Ucraina şi în lume.
   
Militantele Femen au mers deja, la sfârşitul lui octombrie, în Elveţia pentru un turneu european, în cadrul căruia au ajuns în faţa locuinţei din Paris a fostului director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi în piaţa San Pietro din Vatican, unde s-au dezbrăcat parţial chiar după rugăciunea Angelus a Papei.

Reprezentantele Femen au protestat topless şi la 29 octombrie, la Lvov, la inaugurarea unui stadion cu o capacitate de peste 32.000 de locuri, ce va găzdui meciuri de la Euro-2012. Atunci, două activiste au avut scris pe corp "F... Euro", în faţa intrării în loja VIP a arenei şi au scandat "Ucraina va pierde!".

×
Subiecte în articol: FEMEN topless Kiev Vatican
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close