Antena 3 CNN Externe Un nou scandal alimentar. Cantități mari de carne ”putrezită” din Brazilia, exportate în UE

Un nou scandal alimentar. Cantități mari de carne ”putrezită” din Brazilia, exportate în UE

Un nou scandal alimentar. Cantități mari de carne ”putrezită” din Brazilia, exportate în UE
Sursa foto: Foto: anpc.gov.ro
de M.Z.    |    21 Mar 2017   •   13:17

Scandal imens în Brazilia, cel mai mare exportator de carne roșie din lume. Autoritățile braziliene au suspendat din funcții peste 30 de oficiali guvernamentali, după au apărut acuzații privind activitatea celor mai procesatori de carne de vită și de pui, potrivit Agrointel.ro.

Se pare că aceste companii au comercializat în ultimii ani carne putrezită, carne de vită și de pui, titrează presa internaţională.

Inspectorii însoțiți de polițiștii federali au descins în 200 de locuri din mai multe zone din Rio de Janeiro, pentru a verifica produsele. Investigația a fost pregătită cu rigurozitate timp de peste doi ani. 

Autorităţile braziliene au luat mai multe mostre de carne, care urmează a fi testate în laborator.

În afara acuzațiilor privind comercializarea cărnii alterate, companiile investigate sunt acuzate că ar fi folosit chimicale cu risc cancerigen pentru procesarea cărnii stricate. 

De asemenea, se pare că în carnea tocată de pui se adăugau cartofi, apă și chiar carton pentru a crește cantitatea și, implicit, profitul realizat.

Cifrele oficiale arată că mari cantități de carne din Brazilia au luat calea exportului, în special către Uniunea Europeană. 

×
Parteneri
Se cer despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari în procesul Roșia Montană
x close