Antena 3 CNN Externe Un nou scandal de spionaj. Canada a expulzat 4 diplomaţi ruşi

Un nou scandal de spionaj. Canada a expulzat 4 diplomaţi ruşi

Un nou scandal de spionaj. Canada a expulzat 4 diplomaţi ruşi
23 Ian 2012   •   13:02

După arestarea unui ofiţer de marină canadian, care este acuzat că a desfăşurat acţiuni de spionaj în favoarea Moscovei, autorităţile canadiene au expulzat patru angajaţi ai ambasadei Rusiei din Ottawa.

Conform CTV, Dmitry Fedorchatenko şi Konstantin Kolpakov au fost trimişi înapoi în Rusia. Numele celorlalţi doi cetăţeni ruşi, implicaţi în această poveste, nu au fost date publicităţii. Până acum, purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse nu a confirmat informaţia. El a spus doar că cei patru diplomaţi s-au întors în Rusia deoarece misiunea acestora a expirat.

Cu puţin timp în urmă, oficialităţile canadiene au arestat un ofiţer de marină, Jeffrey Paul Delisle, care a fost numit de către media, "Spionul rus". Acuzaţiile împotriva lui Delisle sunt grave. Lui i se impută încălcarea unei legi privitoare la securitatea informaţiei. Această lege a intrat în vigoare la scurt timp după atentatele din septembrie 2001, din SUA. Militarul poate primi sentinţa cea mai grea şi îşi poate petrece tot restul vieţii în spatele gratiilor.

Procurorii spun că fostul ofiţer a furnizat Moscovei informaţii cu caracter secret încă din anul 2007.

×
Subiecte în articol: Canada Rusia Moscova
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close