Antena 3 Externe Un nou uragan s-a format în Atlantic: Katia ar putea deveni ciclon tropical major la sfârşitul săptămânii

Un nou uragan s-a format în Atlantic: Katia ar putea deveni ciclon tropical major la sfârşitul săptămânii

de Antena3.ro    |    01 Sep 2011   •   22:38
Un nou uragan s-a format în Atlantic: Katia ar putea deveni ciclon tropical major la sfârşitul săptămânii
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Un uragan care a fost numit Katia s-a format în Oceanul Atlantic, la aproximativ 2.000 de kilometri est de Insulele Leeward, anunţă Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC), citat de AFP.
   
Cu rafale de vânt de până la 120 de kilometri pe oră, Katia a fost clasată în categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, de cinci trepte, a anunţat NHC, precizând că "ar putea deveni un uragan major la sfârşitul acestei săptămâni".
   
Centrul uraganului era localizat miercuri seara la 1.875 de kilometri vest de Insulele Leeward, situate în Antilele Mici, în largul costelor venezuelene, şi nu reprezintă o ameninţare imediată la adresa zonelor locuite, potrivit aceleiaşi surse.
   
Katia este al doilea uragan din acest sezon după Irene, care în ultimele zile s-a soldat cu aproape 50 de morţi.
   
Potrivit datelor oficiale americane, cel puţin 43 de persoane au fost ucise în cele 11 state afectate de uraganul Irene pe teritoriul Statele Unite, dintre care şapte în New Jersey şi opt în statul New York.
   
În Caraibe, înainte să lovească Statele Unite, Irene a ucis cinci persoane. Şi în Canada a murit o persoană, bilanţul total fiind de 49 de morţi.
   
Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri stare de "catastrofă majoră" la New York şi în North Carolina, la trei zile după uragan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close