Antena 3 CNN Externe Un ofiţer american, responsabil de lansarea rachetelor nucleare, va fi judecat pentru CONSUM de droguri

Un ofiţer american, responsabil de lansarea rachetelor nucleare, va fi judecat pentru CONSUM de droguri

Un ofiţer american, responsabil de lansarea rachetelor nucleare, va fi judecat pentru CONSUM de droguri
10 Dec 2014   •   14:26
Un ofiţer american, din cadrul US Air Force, care îşi desfăşura activitatea la o unitate de rachete nucleare, a fost acuzat de consum ilegal de droguri şi obstrucţionarea justiţiei.

Lt. Nicole Dalmazzi, militar din garnizoana 341st Missile Wing, din Baza Forţelor Aeriene Malmstrom, din Montana, a fost acuzată de abuz de droguri (Ecstasy) şi pentru împiedicarea anchetei desfăşurate de Oficiul de Investigaţii Speciale al Forţelor Aeriene.

Dalmazzi şi-a vopsit părul pentru "a altera rezultatul probelor extrase din foliculul capilar", spune Josh Aycock, purtătorul de cuvânt al bazei Malmstrom. Acesta menţionează că Dalmazzi va fi adusă în faţa Curţii Marţiale la data de 21 ianuarie.

Orice speculaţie, privind uzul de droguri în rândul ofiţerilor responsabili de lansarea rachetelor nucleare, reprezintă o problemă foarte sensibilă, având în vedere natura acestei activităţi militare, care include o serie de proceduri clasificate.

Dalmazzi este primul ofiţer de "lansare", care este acuzat de abuz de droguri într-un proces intentat de US Air Force.
În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi alţi doi ofiţeri, suspectaţi pentru aceleaşi fapte.

Ultimele dezvăluiri ridică din nou suspiciuni asupra moralităţii îndoielnice, a problemelor disciplinare şi a lipsei de conducere eficiente a celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu extrem de sensibil.

În luna martie, nouă ofiţeri de la aceeaşi bază militară au fost concediaţi după ce au fost prinşi că au trişat la un examen de testare.
Luna trecută, doi comandanţi din US Air Force au fost demişi din funcţie pentru lacune grave în procesul de conducere şi comportament neadecvat.

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close