Antena 3 CNN Externe Un ofiţer de poliţie american a demisionat după ce l-a înjurat pe preşedintele Obama

Un ofiţer de poliţie american a demisionat după ce l-a înjurat pe preşedintele Obama

Un ofiţer de poliţie american a demisionat după ce l-a înjurat pe preşedintele Obama
20 Mai 2014   •   15:41

Un poliţist din Statele Unite ale Americii a demisionat din fucţia pe care o deţinea, după ce a folosit apelativul "negru", într-o înjurătură cu conotaţie rasială, adresată preşedintelui Barack Obama.

Bob Copeland, în vârstă de 82 de ani, a renunţat la poziţia sa de comisar din Wolfeboro, un mic orăşel din statul New Hampshire, fiind forţat de presiunile politice şi sociale exercitate asupra lui după remarca sa rasistă, relatează The Washington Post.

El a recunoscut că l-a numit  “f*cking n*gger” pe Obama, în timp ce servea prânzul într-un restaurant. Din nefericire pentru el, un concitadin de la masa alăturată l-a auzit înjurând şi l-a pârât edililor locali.

Câţiva oficiali americani, printre care şi fostul candidat al republicanilor pentru fotoliul de preşedinte al SUA, Mitt Romney, care deţine o proprietate în acest orăşel, au cerut la unison demisia imediată a lui Copeland.

Săptămâna trecută, fostul poliţist spune că nu-şi va cere scuze şi că îşi va susţine în continuare punctul de vedere.

"Cred că am folosit cuvântul "negru" atunci când m-am referit la actualul ocupant al Casei Albe. Nu îmi voi cere scuze pentru asta, potrivit criteriilor mele, el întruneşte condiţiile definite de acest cuvânt", a spus Copeland într-un mail adresat comunităţii locale.

De menţionat că 94% dintre locuitorii statului New Hampshire sunt caucazieni, în vreme ce doar 1% sunt afro-americani. Restul de 5% sunt asiatici sau sud-americani.

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close