Antena 3 CNN Externe Un ofiţer de rang înalt polonez a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un ofiţer de rang înalt polonez a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un ofiţer de rang înalt polonez a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
Sursa foto: Foto: presstv.ir
15 Oct 2014   •   22:31

Serviciile poloneze de securitate au arestat un ofiţer de rang înalt din armată suspectat de spionaj în favoarea Rusiei, a anunţat miercuri seara presa locală, care citează surse militare şi din domeniul securităţii, scrie AFP.
   
Într-un comunicat scurt publicat miercuri seara, Ministerul Apărării a confirmat arestarea unui ofiţer, fără să precizeze ţara pentru care ar fi lucrat.
  
"Ministerul Apărării Naţionale informează că un ofiţer al armatei poloneze a fost arestat astăzi (miercuri) în baza unor documente colectate de serviciile militare de contraspionaj", a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Jacek Sonta, care a precizat că bărbatul reţinut este suspectat de colaborare cu servicii de informaţii străine.
   
Contactat de AFP, Biroul de presă al ministerului a refuzat să ofere alte informaţii.
   
Potrivit PAP, "este vorba de o personalitate importantă, care dispune de informaţii vaste". Suspectul a fost arestat într-o clădire a Ministerului Apărării, la Varşovia.
   
Postul privat de radio ZET a anunţat însă că ar fi fost arestate două persoane, un colonel din armata poloneză şi un jurist cu dublă cetăţenie, poloneză şi rusă.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close