Antena 3 CNN Externe Un oraş chinez a interzis bărboşilor să mai circule cu mijloacele de transport în comun

Un oraş chinez a interzis bărboşilor să mai circule cu mijloacele de transport în comun

Un oraş chinez a interzis bărboşilor să mai circule cu mijloacele de transport în comun
07 Aug 2014   •   15:14

Autorităţile chineze dintr-un oraş din provincia Xinjiang, preponderent musulmană, au interzis persoanelor cu barbă mare, în speţă celor care au barbă islamică, să folosească mijloacele de transport în comun, anunţă Karamay Daily.
Iniţiativa a stârnit proteste vehemente ale mai multor grupuri de protejare a Drepturilor Omului.

De asemenea, oficialităţile din oraşul Karamay spun că persoanele care poartă diverse văluri islamice (hijab, niqab, burka) sau au haine cu însemne sau simboluri islamice nu mai au voie să urce la bordul autobuzelor urbane.

"Cei care nu se supun şi nu cooperează cu echipele de inspectori vor fi predaţi poliţiei", informează sursa citată.

Provincia Xinjiang este situată în centrul continentului asiatic şi reprezintă căminul islamiştilor Uighur, cea mai reprezentativă minoritate musulmană chineză. Din nefericire, în ultima perioadă regiunea a devenit scena confruntărilor violente între localnici şi forţele de ordine, obediente autorităţilor de la Beijing.

Organizaţiile umanitare susţin că noile restricţii culturale şi religioase vor intensifica şi mai mult tensiunile din zonă.
Potrivit presei centrale, 100 de persoane, dintre care 59 de aşa-zişi terorişti, au fost ucise săptămâna trecută în provincia Xinjiang.

×
Subiecte în articol: china, beijing
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close