Antena 3 Externe Un oraş din nordul Siriei, cucerit de un grup de combatanţi Al-Qaida

Un oraş din nordul Siriei, cucerit de un grup de combatanţi Al-Qaida

19 Sep 2013   •   09:35
Un oraş din nordul Siriei, cucerit de un grup de combatanţi Al-Qaida
Sursa foto: Foto: Agerpres
Un grup de combatanţi Al-Qaida a capturat miercuri oraşul sirian Azaz, în apropiere de frontiera turcă, în urma unor lupte violente cu rebelii, informează AFP.

"Statul islamic în Irak şi Levant (EIIL) a preluat controlul total asupra Azaz. Acesta deţine intrările în oraş", a declarat Abou Ahmad, un militant prezent în Azaz.

Informaţia a fost confirmată şi de un alt militant, care locuieşte la Azaz. "EIIL controlează complet (oraşul). Aceştia opresc oamenii în casele lor şi controlează toate punctele de control".

În prezent, confruntările continuă în jurul Azaz. Luptătorii EIIL se îndreaptă către punctul de trecere cu Turcia de la Bab al-Salameh, care este controlat de mai multe luni de rebeli.

În anumite regiuni, s-au intensificat luptele între EIIL şi rebelii non-jihadişti în ultimele săptămâni, în timp ce în alte zone aceştia luptă împreună împotriva trupelor regimului.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close