Antena 3 CNN Externe Un orfan român născut fără antebraţe a fost admis la Universitatea Oxford (FOTO)

Un orfan român născut fără antebraţe a fost admis la Universitatea Oxford (FOTO)

Un orfan român născut fără antebraţe a fost admis la Universitatea Oxford (FOTO)
Sursa foto: parinti
12 Ian 2010   •   08:45

Povestea unui orfan român a ajuns pe primele pagini ale publicaţiilor din întreaga lume. Asta pentru că băiatul în vârstă de 18 ani, născut fără antebraţe, a fost admis la Oxford, una dintre cele mai bune universităţi din lume.

Cornel Hrisca-Munn s-a născut fără antebraţe şi cu un picior emaciat, în anul 1992, în România. În acelaşi an, băiatul a fost adoptat de un cuplu britanic, după ce şi-a pierdut ambii părinţi. Britanicii Ken şi Doreen Moon i-au oferit un cămin în Whittington, Marea Britanie, informează Daily Mail.



Acum, cei doi britanici susţin că sunt cei mai mândri părinţi de pe pământ. ?Copilul pe care l-am văzut în urmă cu 18 ani într-un orfelinat din România a fost admis la una dintre cele mai bune universităţi din lume. Este extraordinar! Suntem foarte mândri de el. Este un băiat special!? a spus Doreen Moon, în vârstă de 67 de ani.



În momentul în care l-au adoptat, britanicii mai aveau patru fiice şi se apropiau de 50 de ani. Însă asta nu i-a împiedicat să-i dea băieţelului o şansă. ?Ştiam că în România nu va beneficia de un tratament corespunzător. La acea vreme, copiii orfani erau trataţi la fel ca animalele în România?, susţine femeia.



Încă de la vârsta de 6 ani, Cornel strânge bani pentru copiii cu dizabilităţi din România. Pe lângă activităţile caritabile, Cornel este pasionat de muzică şi cântă în trupa The City Walls, pe care a şi înfiinţat-o.

?Am fost binecuvântat cu doi părinţi minunaţi cărora le voi mulţumi toată viaţa mea?, a declarat Cornel.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: roman oxford Marea Britanie
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close