Antena 3 CNN Externe Un palestinian bolnav psihic a luat doi ostatici în Ambasada Turciei

Un palestinian bolnav psihic a luat doi ostatici în Ambasada Turciei

Un palestinian bolnav psihic a luat doi ostatici în Ambasada Turciei
Sursa foto: Foto: newstatesman.com
18 Aug 2010   •   11:21

Un palestinian, suferind, se pare, de afecţiuni psihice, a pus pe jar serviciile israeliene de securitate, după ce a pătruns cu forţa în Ambasada Turciei de la Tel Aviv. Individul a luat doi ostatici, dar i-a lăsat să scape. În final, el a fost reţinut de personalul ambasadei şi predat poliţiei israeliene.

Înarmat cu un cuţit şi un pistol de jucărie, bărbatul pe nume Nadim Anjaz a escaladat zidul ambasadei până la etajul întâi, unde a spart un geam şi s-a strecurat în interior. Contactat, prin telefon, de un post de radio, el a declarat că a luat ostatici şi doreşte să primească azil politic în Turcia, deoarece este urmărit de serviciul secret israelian.

Incidentul a fost tratat foarte serios, mai ales că relaţiile dintre Israel şi Turcia sunt tensionate de la atacul asupra flotilei de ajutor pentru Gaza, în care nouă turci au fost ucişi de militarii israelieni. Poliţia a încercuit ambasada, unde au fost chemate şi echipe medicale.

De fapt, ostaticii - consulul turc şi soţia sa - reuşiseră să scape, în timp ce palestinianul era ţinut de vorbă, tot la telefon, de un avocat. El a fost mai târziu prins de paznicii turci ai ambasadei, care au tras cel puţin un foc de armă. Uşor rănit, Anjaz a fost predat poliţiei israeliene.

Nadim Anjaz nu se află la prima infracţiune de acest gen. El şi-a ispăşit de curând pedeapsa la care fusese condamnat pentru că intrase cu forţa, acum patru ani, în ambasada Marii Britanii, tot pentru a cere azil. Anjaz susţinea, atunci, că era urmărit de militanţi palestinieni.

Antena 3




×
Subiecte în articol: ambasada turcia ostatici
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close