Antena 3 CNN Externe Un parlamentar francez a murit, în timpul unei reuniuni politice

Un parlamentar francez a murit, în timpul unei reuniuni politice

Un parlamentar francez a murit, în timpul unei reuniuni politice
Sursa foto: Foto: Wikipedia
06 Mai 2017   •   13:55

O deputată socialistă franceză în vârstă de 50 de ani, Corinne Erhel, a decedat vineri seara după ce i s-a făcut rău în timpul unei reuniuni politice pentru susţinerea candidatului centrist Emmanuel Macron în Bretania, regiune din nord-vestul Franţei, informează sâmbătă AFP. 

"Am aflat cu o imensă tristeţe despre decesul Corinnei Erhel în urma unei stări de rău suferite în plin miting la Plouisy, în timp ce lua cuvântul în faţa a 300 de militanţi pentru a apăra valorile Republicii" franceze, a anunţat preşedintele Adunării Parlamentare a Franţei, Claude Bartolone, într-un comunicat. 

"Deputată din 2007, ea şi-a investit din plin energia în mandatul său parlamentar, rămânând în acelaşi timp apropiată de oameni", a declarat la rândul său preşedintele francez Francois Hollande. 

Potrivit mass-media locale, Corinne Erhel, care a luat ultima cuvântul în timpul unui miting pentru susţinerea campaniei lui Macron, s-a prăbuşit pe scenă în plin discurs. Ea a fost transportată de urgenţă la spital, unde s-a pronunţat decesul său. 

Parlamentara din Bretania se raliase mişcării En Marche! a fostului ministru al economiei Emmanuel Macron, candidatul centrist în alegerile prezidenţiale din Franţa, dat favorit în sondajele de opinie pentru turul doi, în care el se va confrunta cu lidera extremei drepte Marine Le Pen.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Franta parlamentar mort reuniune
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close