Antena 3 CNN Externe Un parlamentar olandez susţine că România trebuie eliminată din UE

Un parlamentar olandez susţine că România trebuie eliminată din UE

Un parlamentar olandez susţine că România trebuie eliminată din UE
Sursa foto: Geert Wilders
07 Iul 2009   •   12:51

Parlamentarul olandez de extremă-dreapta, Geert Wilders, susţine că România şi Bulgaria trebuie eliminate din UE. Politicianul olandez a făcut această declaraţie în cadrul unui interviu acordat postului Euronews.

Pe lângă eliminarea României şi Bulgariei, Geert Wilders susţine şi închiderea porţilor UE pentru Ucraina. În opinia sa, "niciun alt stat nu trebuie să mai adere la UE".

?Consider că nici un alt stat nu trebuie să mai intre în UE. Mai mult, sunt în favoarea eliminării din UE a României şi Bulgariei. Partidul meu a votat împotriva ratificării Tratatului privind aderarea României şi Bulgariei?. Politicianul a adăugat că olandezii consideră că ?Europa este suficient de extinsă?.

Wilders a mai declarat că respinge categoric ideea aderării Turciei la UE. "Nu am nimic împotriva acestei ţări. Este un aliat al NATO, iar turcii sunt prietenii olandezilor. Dar nu fac parte din familie.?

Formaţiunea politică fondată de parlamentar, Partidul pentru Libertate, a ajuns în UE, după ce a acumulat peste 16 la sută în ultimele alegeri europene.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Olanda România Bulgaria
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close