Antena 3 CNN Externe Un partid de opoziţie din Rusia acuză partidul lui Vladimir Putin că pregăteşte fraudarea alegerilor

Un partid de opoziţie din Rusia acuză partidul lui Vladimir Putin că pregăteşte fraudarea alegerilor

Un partid de opoziţie din Rusia acuză partidul lui Vladimir Putin că pregăteşte fraudarea alegerilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
26 Noi 2011   •   17:24
Un partid de opoziţie din Rusia, reprezentat în Parlamentul rus, a acuzat sâmbătă formaţiunea premierului Vladimir Putin că pregăteşte fraude pentru a câştiga alegerile legislative de la 4 decembrie şi a ameninţat că va organiza manifestaţii în caz că se falsifică rezultatele, conform AFP.

Un miting organizat de Rusia Dreaptă – cea mai mică dintre cele patru formaţiuni reprezentate în Camera inferioară a Dumei, a reunit circa 500 de persoane în centrul Moscovei.

Un deputat al formaţiunii, Ghenado Gudkov, a declarat că forţele de opoziţie divizate trebuie să facă faţă unui „inamic comun”, partidul lui Putin, la legislative.

„Rusia Unită are o rată de popularitate mare, de 30%. Dar nu are 50% sau 60%. Astfel, dacă va fi creditată cu un asemenea rezultat la alegeri, acesta va fi rezultatul fraudelor”, a declarat Gudkov, fost agent KGB.

Acesta a precizat că buletinele de vot suplimentare au fost tipărite şi că se pregătesc autocare în diferite regiuni ale Rusie, pentru a-i conduce pe alegături în secţiile de vot.

„Toate pregătirile sunt în curs pentru fraude electorale. Este o atingere adusă Constituţiei şi viitorului ţării. Trebuie să punem capăt acestui monopol al puterii. Dacă au loc fraude, vom ieşi în stradă”, a avertizat acesta.

Vladimir Putin, preşedinte al Rusiei în intervalul 2000-2008, conduce partidul Rusia Unită, a cărui listă pentru alegerile legislative este deschisă de actualul preşedinte, Dmitri Medvedev.

Putin şi-a anunţat intenţia de a candida la un nou mandat prezidenţial în martie.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close