Antena 3 CNN Externe Un patron român al unui restaurant din New York, dat în judecată de angajaţi. Ce îi reproşează oamenii

Un patron român al unui restaurant din New York, dat în judecată de angajaţi. Ce îi reproşează oamenii

Un patron român al unui restaurant din New York, dat în judecată de angajaţi. Ce îi reproşează oamenii
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    20 Apr 2012   •   20:45

Un român, prieten cu Arnold Schwarzenegger şi patron al unui faimos restaurant din New York, a ajuns într-o postură stânjenitoare. Angajaţii l-au dat în judecată pe motiv că-i obligă să muncească mult peste program, dar nu-i plăteşte cum trebuie. Românul este acum vedetă în paginile tabloidelor de peste Ocean.

Sharon Stone, Arnold Schwarzenegger, Brian Adams, Valentino, Mikey Rourke - sunt numai câteva nume de pe lista clienţilor faimoşi ai restaurantului Nello, de pe bulevardul Maddison, în buricul New York-ului. Localul are specific italienesc, dar este condus de românul Nello Bălan.

Românul Bălan este obişnuit să apară în compania VIP-urilor. El însuşi a devenit o celebritate cu restaurantul său, care atrage ca un magnet vedetele.

Pragul localului a fost trecut şi de patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici. După o oră şi jumătate, a achitat o notă de plată de 47.000 de dolari. De altfel, restaurantul Nello e renumit pentru preţurile piperate. O porţie de paste cu trufe costă 275 de dolari, iar, de exemplu, pentru micul dejun se plăteşte până la 300 de dolari.

La asemenea preţuri, angajaţii lui Nello Bălan se plâng că patronul îi înşală. Ei spun că românul îi obligă să muncească 60 de ore pe săptămână, dar nu le plăteşte orele suplimentare şi, în plus, le taie şi din bacşişuri. Nemulţumiţi, angajaţii şi-au chemat patronul în tribunal, să dea socoteală şi să plătească despăgubiri.

Nelu Bălan e însă obişnuit cu scandalurile şi cu tribunalele. El a dat în judecată un fotomodel pe motiv că i-a rupt umbrela de 5.000 de dolari, pe care el i-o împrumutase. De asemenea, în 2006, românul a ajuns în arest, după ce şi-a bătut iubita.




×
Subiecte în articol: roman restaurant New York angajati bani bacsis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close