Antena 3 CNN Externe Un peşte ar putea revoluţiona recuperarea după un accident cardiovascular

Un peşte ar putea revoluţiona recuperarea după un accident cardiovascular

Un peşte ar putea revoluţiona recuperarea după un accident cardiovascular
Sursa foto: Foto:focusonnature.be
01 Feb 2011   •   18:43

The British Heart Foundation a anunţat, marţi, demararea unui proiect de cercetare care se va ocupa de studiul posibilităţilor de recuperare a muşchiului inimii după diferite afecţiuni cardiace, informează BBC.

Cercetătorii speră să reproducă abilitatea peştelui-zebră, care are capacitatea de a-şi vindeca muşchiul inimii de unul singur.

Profesorul Peter Weissberg a declarat că, încă de la înfiinţarea institutului, BHF s-a străduit să aducă soluţii pentru o mai bună diagnosticare şi vindecare a diverselor boli ale inimii. Cea mai mare problemă, susţine acesta, este modalitatea în care o inimă se recuperează după ce a fost afectată de un accident cardiovascular.

Cercetările vor avea ca punct de pornire abilitatea peştelui-zebră, care îşi poate regenera muşchiul inimii în câteva săptămâni, chiar dacă o mare parte din acesta a fost extirpată. Astfel, cercetătorii speră ca recuperarea după un accident cardiovascular să fie la fel de uşoară ca recuperarea după fractura unui os.

Reprezentanţii BHF estimează că va fi nevoie de 50 de milioane de lire sterline pentru derularea proiectului de cercetare, bani pe care speră să îi obţină din donaţii.

×
Subiecte în articol: infarct inima muschi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close