Antena 3 CNN Externe Un pilot argentinian a supravieţuit, după ce avionul său a rămas fără o aripă (VIDEO)

Un pilot argentinian a supravieţuit, după ce avionul său a rămas fără o aripă (VIDEO)

Un pilot argentinian a supravieţuit, după ce avionul său a rămas fără o aripă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
19 Aug 2010   •   11:17

Un tânăr pilot argentinian a scăpat nevătămat după ce avionul său a rămas fără o aripă, în plin zbor. Salvarea cu adevărat miraculoasă s-a datorat unei aşa-numite "paraşute balistice", care a încetinit căderea aeronavei.

Dino Moline, în vârstă de 22 de ani, face parte dintr-o echipă de acrobaţie aviatică, iar accidentul său s-a produs în timpul unui miting aerian.

Dintr-o dată, una din aripi s-a desprins iar avionul a pornit în cădere liberă spre sol. Altitudinea era prea mică pentru ca pilotul să sară cu paraşuta. Moline nu şi-a pierdut, însă, prezenţa de spirit şi a acţionat dispozitivul care avea să-i salveze viaţa.

În timp ce paraşuta frâna picajul avionului, cei 3.000 de spectatori încă nu-şi dăduseră seama că incidentul nu făcea parte din program. Crainicul manifestării a reuşit cu greu să convingă organizatorii să oprească muzica de fond, deoarece totul se putea încheia tragic. Dar avionul a atins destul de uşor pământul şi, chiar dacă a luat foc îndată după aterizare, Moline a reuşit să iasă la timp din cabină, pe propriile picioare.

Tânărul este hotărât să zboare din nou, de îndată ce va avea un alt avion. El a adăugat, în glumă, că va deveni o vedetă mondială, deoarece firma care produce paraşutele balistice va folosi filmul incidentului pentru a-şi face reclamă.



Antena 3


×
Subiecte în articol: tanar Argentina avion parasuta incident
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close