Antena 3 CNN Externe Un politician, apropiat al Angelei Merkel, acuzat de omucidere, după un accident pe pârtia de schi

Un politician, apropiat al Angelei Merkel, acuzat de omucidere, după un accident pe pârtia de schi

Un politician, apropiat al Angelei Merkel, acuzat de omucidere, după un accident pe pârtia de schi
06 Ian 2009   •   19:49

Un politician german, apropiat al cancelarului Angela Merkel, este acuzat de omucidere, după ce a fost implicat într-un accident petrecut pe o pârtie de schi din Austria. În urma coliziunii dintre omul politic german şi o schioare de origine slovacă, acesta a intrat în comă iar femeia a decedat. Dieter Althaus, premierul landului Thuringia este suspectat că nu a respectat regulile pe pârtia de schi, anunţă The Independent.
Incidentul s-a petrecut de Anul Nou, în staţiunea Riesneralm din Austria. După ciocnirea dintre cei doi, la punctul de unire a două pârtii de schii, femeia a fost transportată la spital, însă pe drum a suferit un atac de cord şi a murit.
Politicianul german a intrat în comă şi s-a trezit abia duminică. Potrivit declaraţiilor sale, el nu-şi mai aminteşte detaliile incidentului.
Potrivit anchetelor poliţiei, Althaus a schiat periculos şi nu a virat corespunzător în locul în care se unesc cele două pârtii, cicnindu-se astfel cu schioare slovacă.
34 de persoane au murit în Austria şi peste 50.000 au ajuns la spital în urma unor astfel de incidente. Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat ?profund marcată şi şocată? de eveniment.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close