Un politician, condamnat la închisoare pentru declaraţiile sale: "I-aş face SĂPUN pe imigranţi. Vom face lămpi din pielea lor"

de O.P.    |    17 Sep 2014   •   10:36
Un politician, condamnat la închisoare pentru declaraţiile sale: "I-aş face SĂPUN pe imigranţi. Vom face lămpi din pielea lor" Foto: nigeldickinson.photoshelter.com
Un candidat grec la alegerile legislative din urmă cu doi ani a ajuns acum să fie condamnat la închisoare pentru declaraţiile sale xenofobe şi rasiste.

Alexandro Plomartis, membru al partidului neonazist Zorii Aurii a fost fimat în timp ce se plimba pe străzile cartierului din Atena unde candida la alegerile legislative, explicându-şi planurile de viitor: "Suntem pregătiţi să deschidem cuptoarele. Îi vom face săpun (...). Vom face lămpi din pielea lor", ar fi afirmat candidatul partidului neonazist Zori Aurii.

"Gata cu gluma. Dacă au pielea închisă la culoare, o vom scoate la lumină cu bătaia".

În faţa tribunalului, acesta şi-a schimbat versiunea: "Era o conversaţie particulară, erau glume cele pe care le-am făcut. Nu m-am referit la imigranţi".

Alexandros Plomaritis nu a fost ales la finalul acelor alegeri legislative, care au permis partidului Zori Aurii să intre în Parlamentul grec cu 18 deputaţi, scrie AFP.

Parteneri
x close