Antena 3 Externe Un politician european avertizează: Moneda euro este o „eroare”

Un politician european avertizează: Moneda euro este o „eroare”

14 Mar 2018   •   10:23
Un politician european avertizează: Moneda euro este o „eroare”
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Liderul partidului Liga (fosta Liga Nordului), Matteo Salvini, a estimat marţi că 'o ieşire de manieră improvizată' a Italiei din zona euro 'nu este de dorit', dar a reafirmat totodată că moneda unică este 'o eroare', informează AFP.

'Euro este o eroare, însă eu cred că nu se poate preconiza o ieşire din (zona) euro de o manieră improvizată', a declarat liderul extremei drepte italiene, în timpul unei conferinţe de presă la Parlamentul European de la Strasbourg.

Salvini, al cărui partid a obţinut 17,4% din voturi în recentele alegeri legislative din Italia, a subliniat că dacă va prelua conducerea guvernului, după cum speră, el nu va respecta regulile europene dacă le va considera contrare intereselor italienilor, mai ales obligaţia de a ajunge la un deficit public plqafonat la 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

Această limită de 3% 'face parte din regulile europene care au fost impuse', a criticat Matteo Salvini, care îşi va părăsi locul de eurodeputat pentru a deveni senator de Calabria (sudul Italiei). 'Dacă este posibil (să fie respectată regula), o voi face (...), însă dacă va trebui, pentru a respecta acest plafon de 3%, să iniţiem disponibilizări sau catastrofe sociale, nu o vom accepta', a continuat el.

Liderul extremei drepte italiene, aliată a dreptei conduse de Silvio Berlusconi, şi-a reiterat intenţia de a renegocia tratatele europene şi regulile 'care au repercusiuni negative asupra vieţii italienilor'.

'Dacă nu vom reuşi (să facem aceasta), atunci nu exclud nicio posibilitate, însă o ieşire improvizată din zona euro nu este de dorit şi aceasta nici nu este de fapt ceea ce ne dorim', a nuanţat Salvini, evocând o reflecţie asupra 'unui plan B'.

'Dacă se doreşte ca Italia să rămână în UE, trebuie de asemenea să se ţină cont de interesele italiene', a insistat Salvini.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close