Antena 3 CNN Externe Un poliţist care ancheta atentatul de la Charlie Hebdo s-a sinucis

Un poliţist care ancheta atentatul de la Charlie Hebdo s-a sinucis

Un poliţist care ancheta atentatul de la Charlie Hebdo s-a sinucis
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Ian 2015   •   12:19

Un poliţist francez care participa la ancheta în cazul atacului de la revista Charlie Hebdo s-a sinucis în sediul comisariatului din Limoges. Bărbatul s-a împuşcat în cap cu arma de serviciu, informează Le Parisien.

Helric Fredou, în vârstă de 44 de ani, era adjunctul şefului serviciului regional al poliţiei judiciare din departamentul Haute-Vienne.

În noaptea de miercuri spre joi, el a trimis un grup de anchetatori la Châteauroux pentru a efectua verificări în cadrul anchetei privind atentatul de la Charlie Hebdo. A aşteptat revenirea echipei pentru a afla informaţiile obţinute, apoi, în jurul orei 1.00 (2.00, ora României) s-a împuşcat în cap cu arma de serviciu.

Helric Fredou şi-a început cariera la Versailles şi ulterior a preluat un post de conducerea la Limoges. În perioada respectivp, el a suferit un episod de depresie severă, în urma căruia arma de serviciu i-a fost retrasă atunci pentru a evita o tragedie.

În noiembrie 2013, un alt poliţist de la acelaşi comisariat, care avea tot 44 de ani, s-a sinucis la birou. El a lăsat o scrisoare în care preciza că nu simte că se ridică "la înălţimea funcţiei". Cadavrul său a fost descoperit chiar de Helric Fredou, poliţistul care s-a sinucis în noaptea de miercuri spre joi fără a lăsa însă o scrisoare prin care să-şi explice gestul.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close