Antena 3 CNN Externe Un preot a fost RĂPIT dintr-o mănăstire de terorişti. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu el

Un preot a fost RĂPIT dintr-o mănăstire de terorişti. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu el

Un preot a fost RĂPIT dintr-o mănăstire de terorişti. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu el
de O.P.    |    15 Noi 2013   •   06:32

Un preot francez a fost răpit dintr-o mânăstire din nordul statului Camerun de către membrii grupării teroriste Boko Haram. Răpitorii săi au năvălit în lăcaşul de cult în căutare de bani, însă, furioşi că nu au găsit nimic, l-au luat ostatic pe preot şi nici până acum nu se ştie ce s-a întâmplat cu el.

Bărbatul a fost răpit din aceeaşi zonă, de unde, anul acesta, au fost luaţi ostatici fostul director de dezvoltare GDF Suez România şi rudele sale.

Preotul Georges Vandenbeusch, în vârstă de 42 de ani, a fost răpit în nordul statului Camerun, în apropiere de graniţa cu Nigeria, o zonă considerată extrem de periculoasă din cauza riscului terorist sporit.

Martorii susţin că militanţii Boko Haram, recent declaraţi terorişti de către americani, au mărşăluit prin sat cu părintele, pe care îl tratau ca un trofeu, obligându-l să meargă desculţ pe uliţe. Oficialii au demarat imediat operaţiunile de căutare, însă sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca bărbatul să fi fost dus deja peste graniţă, în Nigeria.

Preotul a fost răpit din aceeaşi zonă de unde a fost răpit şi Tanguy Moulin-Fournier, un fost director de dezvoltare GDF Suez România, alături de soţia şi cei patru copii ai lor. Ei erau stabiliţi de câţiva ani în capitala Camerunului, însă au fost luaţi ostatici în timpul unei excusii în nordul ţării. După două luni de captivitate, aceştia au fost eliberaţi şi au ajuns în siguranţă acasă.


×
Subiecte în articol: rapiri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close