Antena 3 CNN Externe Un prim raport privind cauzele prăbuşirii zborului MH17 va fi publicat în „câteva săptămâni”

Un prim raport privind cauzele prăbuşirii zborului MH17 va fi publicat în „câteva săptămâni”

Un prim raport privind cauzele prăbuşirii zborului MH17 va fi publicat în „câteva săptămâni”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Aug 2014   •   20:02

Un prim raport privind cauzele prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei, care a dus la moartea a 298 de oameni, va fi publicat în „câteva săptămâni”, au anunţat experţii olandezi, informează AFP; citată de Agerpres.

„Avem suficiente informaţii pentru a elabora un raport preliminar. Sperăm că acesta va fi gata în câteva săptămâni”, a declarat, luni, Wim van der Weegen, purtătorul de cuvânt al Biroului olandez pentru Securitate (OVV).

Potrivit lui Van der Weegen, anchetatorii OVV s-au deplasat în Ucraina fără a putea să ajungă la locul accidentului, unde forţele militare ucrainene luptă cu separatiştii proruşi.

„Pentru a analiza informaţiile, nu este esenţial să rămâi în Ucraina”, a susţinut purtătorul de cuvânt al OVV, potrivit căruia echipa va lucra de acum încolo la Haga.

Experţi ucraineni specializaţi în anchetarea catastrofelor aviatice, care participă la investigaţie, au putut să ajungă la locul accidentului la scurt timp după producerea lui, înainte ca Olanda să preia conducerea anchetei.

„De când am preluat conducerea anchetei, nu au existat oportunităţi noi pentru a ajunge la locul catastrofei”, a spus Van der Weegen.

Experţi olandezi, australieni şi malaezieni însărcinaţi cu strângerea rămăşiţelor pământeşti şi ale lucrurilor personale ale victimelor au putut, în ceea ce-i priveşte, să ajungă la locul catastrofei, însă misiunea lor a fost suspendată miercuri, din cauza lipsei de securitate la faţa locului.

După cum a subliniat OVV într-un comunicat, sarcina sa este de a afla ce a cauzat prăbuşirea avionului, nu cine este responsabil.

Informaţiile extrase din cutiile negre, analiza de informaţii înregistrate de radare şi de controlorii de trafic aerian vor permite redactarea unui raport preliminar, a dat asigurări Wim van der Weegen.

×
Subiecte în articol: Ucraina ancheta zborul MH17 avion prabusit
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close