Antena 3 Externe Un primar a fost ucis în biroul său. Era pe “lista neagră” a Preşedintelui

Un primar a fost ucis în biroul său. Era pe “lista neagră” a Preşedintelui

05 Sep 2018   •   11:19
Un primar a fost ucis în biroul său. Era pe “lista neagră” a Preşedintelui

Primarul oraşului filipinez Ronda a fost asasinat miercuri, cazul nefiind singular. 

Un primar filipinez al cărui nume se afla pe o listă cu oficiali acuzaţi de preşedintele Rodrigo Duterte că sunt implicaţi în traficul de droguri a fost împuşcat mortal în biroul său miercuri, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Uciderea lui Mariano Blanco, primar al oraşului Ronda, este cea mai recentă dintr-o serie de asasinate care au vizat oficiali filipinezi, suspectaţi că ar avea un rol în traficul de droguri.

Viaţa politică din Filipine este în mod tradiţional marcată de violenţe, uneori chiar de crime, iar organizaţiile pentru drepturile omului consideră că situaţia s-a agravat după începerea campaniei împotriva drogurilor lansată de preşedintele Rodrigo Duterte.

Bărbatul de 59 de ani a fost ucis de necunoscuţi după miezul nopţii în biroul său, a declarat şeful poliţiei locale Jayr Palcon.

“Martorii au relatat că patru persoane înarmate au coborât dintr-o camionetă albă şi au intrat în primărie. Primarul era acolo şi dormea în biroul lui”, a spus poliţistul.

Potrivit acestuia, numele lui Mariano Blanco figura pe lista preşedintelui Duterte cu oficiali suspectaţi că ar fi consumatori, distribuitori sau că ar proteja traficul de droguri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close