Antena 3 CNN Externe Un primar din apropierea Moscovei a fost asasinat

Un primar din apropierea Moscovei a fost asasinat

Un primar din apropierea Moscovei a fost asasinat
22 Aug 2011   •   12:07

Primarul din Sergiev Posad, un oraş istoric la nord de Moscova, a fost ucis luni dimineaţa. Evgheni Dusko, care a fost ales primar în aprilie 2011, a fost împuşcat de două ori în timp ce părăsea casa de pe Sovietskaya Ulitsa în jurul orei 07:30. El a fost transportat la spital, dar a murit din cauza rănilor grave.

Vladimir Markin, purtător de cuvânt al Comisiei de Investigaţii ruseşti, a declarat pentru RIA Novosti că acest caz poartă amprenta unui asasinat la comandă, în timp ce alte publicaţii susţin că Dusko avertizase în trecut că a mai fost ameninţat. În 2009, când era preşedintele consiliului local, a declarat pentru cotidianul Kopeika că i s-a spus să "se comporte adecvat". "Cred că este vorba despre un grup financiar-industrial care vrea ca toate puterile să fie transferate la administraţia regională", a spus Dusko la vremea respectivă.

Anchetatorii au declarat pentru RIA Novosti că este necesară verificarea tuturor telefoanelor şi mesajelor lui Dusko din ultimele luni. "Un conflict profesional este motivul cel mai probabil pentru această crimă, având în vedere că Dusko a muncit din greu să combată problemele cu care Sergiev Posad s-a confruntat în ultimul timp", a explicat o sursă de pe lângă anchetatori, menţionând că "motivul personal" nu a fost exclus în totalitate.

×
Subiecte în articol: primar asasinat Moscova Rusia
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close