Antena 3 CNN Externe Un primar din Franţa a intrat în greva foamei pentru a ajuta un medic român să profeseze în localitatea sa

Un primar din Franţa a intrat în greva foamei pentru a ajuta un medic român să profeseze în localitatea sa

Un primar din Franţa a intrat în greva foamei pentru a ajuta un medic român să profeseze în localitatea sa
Sursa foto: Foto: yourhealthtalk.org
28 Oct 2013   •   15:04

Primarul unei comune franceze a intrat de luni dimineaţa în greva foamei în semn de protest faţă de faptul că un medic de origine română nu poate profesa în oraşul său, relatează Ouest France.

Jean-Pierre Guilleret, primarul comunei La Motte din departamentul Côtes-d'Armor, în vestul Franţei, a intrat în greva foamei luni dimineaţa, la ora locală 09.30 (10.30, ora României), în faţa Colegiului Medicilor din Saint-Brieuc, pentru că medicul român, angajat în urmă cu două luni, nu poate profesa.

Acesta susţine că nu există niciun aviz al Colegiului Medicilor care să ateste dreptul său de practică, motiv pentru care a decis să protesteze.

Deşi cei din Colegiul Medicilor îl acuză pe român că nu vorbeşte foarte bine limba franceză, primarul din Le Motte susţine că medicul reuşeşte foarte bine să se facă înţeles.

Localnicii fac presiuni asupra primarului pentru că fostul medic s-a pensionat, iar cel nou nu poate profesa până când nu primeşte o autorizaţie de la Colegiul Medicilor.

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close