Antena 3 CNN Externe Un primar din SUA a fost forțat să își dea demisia, după ce a catalogat-o pe Michelle Obama drept „o maimuță pe tocuri”

Un primar din SUA a fost forțat să își dea demisia, după ce a catalogat-o pe Michelle Obama drept „o maimuță pe tocuri”

Un primar din SUA a fost forțat să își dea demisia, după ce a catalogat-o pe Michelle Obama drept „o maimuță pe tocuri”
Sursa foto: Pamela Ramsey Taylor Facebook
16 Noi 2016   •   17:09

Beverly Whaling, primarul orașului Clay, Virginia de Vest, a demisionat după ce a apreciat o postare rasistă pe pagina de Facebook, în care a catalogat-o pe Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, drept „o maimuță pe tocuri”.

Demisia doamnei Whaling are efect imediat și vine după comentariile făcute de Pamela Ramsey Taylor (foto), șefa unui ONG, care a fost de asemenea înlăturată din post, după alegerile de săptămâna trecută. „Va fi revigorant să avem o Primă Doamnă stilată, frumoasă și demnă la Casa Albă”, a scris doamna Taylor, adăugând: „M-am săturat să văd o maimuță pe tocuri”.

Whaling a răspuns comentariului „Mi-ai făcut ziua mai frumoasă, Pam”. După ce a fost criticată și i s-a cerut demisia, primarul și-a cerut scuze și a încercat să convingă publicul că nu este rasistă. 

Statul american Virginia de Vest are aproximativ 4% afroamericani, iar 77% din votanții din ținutul Clay au votat cu Donald Trump.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Donald Trump michelle obama
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close