Antena 3 CNN Externe Un procuror francez susţine că presupusul agresor al militarului francez şi-a recunoscut fapta

Un procuror francez susţine că presupusul agresor al militarului francez şi-a recunoscut fapta

Un procuror francez susţine că presupusul agresor al militarului francez şi-a recunoscut fapta
de M.T.    |    29 Mai 2013   •   15:09

Tânărul arestat miercuri la periferia Parisului a recunoscut că a agresat un militar francez, a declarat procurorul Xavier Molins, relatează AFP, citată de Mediafax.

Suspectul a precizat că s-a convertit recent la islam şi a acţionat în numele „ideologiei (sale) religioase”.

Procurorul francez a spus că tânărul de 21 de ani, care se numeşte Alexandre, „şi-a recunoscut fapta” în timpul interogatoriului, adăugând că acesta are „o voinţă de a ucide destul de evidentă”.

Agresarea soldatului francez, rănit la nivelul gâtului şi spitalizat weekendul trecut, a avut loc la trei zile după asasinarea unui militar britanic de către doi islamişti radicali, la Londra.

Între cele două atacuri nu a fost stabilită vreo legătură, până la acest moment.

Incidentul din capitala Franţei a produs o puternică emoţie în întreaga ţară, acesta venind după un an de la asasinarea în numele jihadului a şapte persoane, inclusiv trei militari, de către Mohamed Merah, un tânăr infractor de la periferia oraşului Toulouse.

Ministrul francez de Interne a avertizat că, în opinia sa, în Franţa există „câteva zeci, chiar câteva sute de potenţiali Merah” şi a atras atenţia asupra riscului reprezentat de „câteva sute de europeni" plecaţi să lupte în Siria, „uneori" alături de „trupe afiliate în mod clar Al-Qaida".

Agresarea militarului, care se afla într-o misiune de patrulare în cadrul unui dispozitiv antiterorist, a fost filmată de camere video de supraveghere, iar poliţia dispune de imagini clare.

În anumite imagini, agresorul poate fi văzut rugându-se, cu câteva minute înainte de agresiune, având capul acoperit şi purtând haine de culoare închisă, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Procurorul din Paris a declarat că presupusul autor al agresiunii nu era cunoscut de serviciile de informaţii şi că identitatea sa a fost verificată în 2007, cu ocazia unei rugăciuni pe stradă.

×
Subiecte în articol: paris Franta arestare suspect agresiune
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close