Antena 3 CNN Externe Un reactor al centralei bulgare Kozlodui, oprit din cauza unei probleme la un generator

Un reactor al centralei bulgare Kozlodui, oprit din cauza unei probleme la un generator

Un reactor al centralei bulgare Kozlodui, oprit din cauza unei probleme la un generator
27 Mai 2012   •   21:29

Centrala nucleară bulgară Kozlodui a fost nevoită să oprească unul dintre reactoarele sale de 1.000 de megawaţi în urma unei probleme la nivelul unui generator, a anunţat duminică, într-un comunicat, conducerea centralei, relatează AFP.
   
"La 26 mai, la ora 19.52 (19.52 ora României), reactorul de 1.000 de megawaţi numărul şase a fost întrerupt de la sistemul electric în urma activării automate a unui sistem de protecţie a generatorului său", a explicat conducerea centralei.
   
Singura centrală nucleară bulgară, Kozlodui funcţionează cu două reactoare, după ce a închis alte patru, mai vechi, la presiunea Uniunii Europene.
   
Generatorul se află la exteriorul circuitului radioactiv al reactorului, a precizat conducerea centralei, adăugând că incidentul nu a provocat scurgeri radioactive. "Problema tehnologică" aflată la originea acestei proceduri a fost depistată, a afirmat comunicatul, fără să ofere mai multe precizări.
   
"Închiderea generatorului nu a avut drept consecinţă activarea unei închideri de urgenţă a reactorului", ceea ce înseamnă că reactorul a fost deconectat manual.
   
Reactorul ar trebui să fie reconectat luni la circuitul electric al centralei.
 

×
Subiecte în articol: centrala nucleara Bulgaria reactor
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close