x close

Un reactor al centralei bulgare Kozlodui, oprit din cauza unei probleme la un generator

de Antena3.ro    |    27 Mai 2012   •   21:29
Un reactor al centralei bulgare Kozlodui, oprit din cauza unei probleme la un generator 429

Centrala nucleară bulgară Kozlodui a fost nevoită să oprească unul dintre reactoarele sale de 1.000 de megawaţi în urma unei probleme la nivelul unui generator, a anunţat duminică, într-un comunicat, conducerea centralei, relatează AFP.
   
"La 26 mai, la ora 19.52 (19.52 ora României), reactorul de 1.000 de megawaţi numărul şase a fost întrerupt de la sistemul electric în urma activării automate a unui sistem de protecţie a generatorului său", a explicat conducerea centralei.
   
Singura centrală nucleară bulgară, Kozlodui funcţionează cu două reactoare, după ce a închis alte patru, mai vechi, la presiunea Uniunii Europene.
   
Generatorul se află la exteriorul circuitului radioactiv al reactorului, a precizat conducerea centralei, adăugând că incidentul nu a provocat scurgeri radioactive. "Problema tehnologică" aflată la originea acestei proceduri a fost depistată, a afirmat comunicatul, fără să ofere mai multe precizări.
   
"Închiderea generatorului nu a avut drept consecinţă activarea unei închideri de urgenţă a reactorului", ceea ce înseamnă că reactorul a fost deconectat manual.
   
Reactorul ar trebui să fie reconectat luni la circuitul electric al centralei.
 

Citeşte mai multe despre:

centrala nucleara Bulgaria reactor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati