Antena 3 CNN Externe Un reactor nuclear s-a oprit automat la o centrală din Japonia, din motive necunoscute

Un reactor nuclear s-a oprit automat la o centrală din Japonia, din motive necunoscute

Un reactor nuclear s-a oprit automat la o centrală din Japonia, din motive necunoscute
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Oct 2011   •   11:53

Un reactor nuclear s-a oprit automat marţi, la o centrală din sud-vestul Japoniei, din motive necunoscute, informează AFP.
   
Unitatea numărul 4 a centralei Genkai din Saga s-a oprit la ora locală 13.40 (7.40, ora României), a precizat societatea Kyushu Electric Power.
   
"Nu am identificat nici o anomalie precum o creştere a radioactivităţii", a dat asigurări un purtător de cuvânt, subliniind că nu există nici fum sau vreun focar de incendiu.
   
"Cercetăm în prezent cauza acestei opriri automate", a adăugat el.
   
Din cauza suspendării bruşte a acestui reactor, nu a mai rămas decât unul în funcţiune la Genkai, dintre cele patru ale centralei, alte două fiind oprite în prezent pentru mentenanţă.
   
Dintre cele 54 de reactoare nucleare din Japonia, numai zece funcţionează în prezent.
   
În urma cutremurului şi valului tsunami de la 11 martie, aproximativ 15 unităţi au fost oprite brusc la centrale din nord-est (între care cele şase ale complexului atomic accidentat Fukushima), apoi alte două tranşe care prezentau riscuri la Hamaoka (centru).
   
Unităţile exploatabile suspendate, fie din cauza catastrofelor naturale, fie pentru lucrări de întreţinere, nu vor putea fi repornite decât după teste de rezistenţă şi cu aprobarea autorităţilor locale.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close