Antena 3 CNN Externe Un reprezentant al OSCE cere o investigaţie completă în cazul jurnalistului atacat de poliţişti în Bucureşti

Un reprezentant al OSCE cere o investigaţie completă în cazul jurnalistului atacat de poliţişti în Bucureşti

Un reprezentant al OSCE cere o investigaţie completă în cazul jurnalistului atacat de poliţişti în Bucureşti
Sursa foto: Foto: OSCE
de M.C.    |    13 Noi 2014   •   17:05

Reprezentantul OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare Europeană - n.r.) pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic, a spus că recentul atac din Bucureşti asupra unui jurnalist, de către poliţişti, este inacceptabil şi trebuie să facă subiectul unei ample investigaţii, anunţă site-ul OSCE.

"Am încredere că acest incident va fi investigat repede şi cu atenţie" a spus Mijatovic. "Jurnaliştii trebuie să poată să îşi facă meseria într-un mod liber şi sigur, orice obstucţionare a libertăţii lor constituie un atac asupre presei libere".

Pe 10 noiembrie, Ştefan Mako, un jurnalist de la Casa Jurnalistului, a filmat mai mulţi poliţişti care au reţinut un bărbat în Bucureşti. Poliţiştii i-au spus lui Mako să nu filmeze, dar acesta a preferat să documenteze incidentul.

Mako a fost reţinut şi adus la o secţie de Poliţie, pentru a i se pune întrebări. Pe perioada cât a fost reţiunut, jurnalistul a fost ameninţat şi lovit de mai multe ori, iar poliţiştii au şters probele video din telefonul mobil al jurnalistului. Mako a fost eliberat ulterior.

"Atacurile asupra unui ziarist de către oamenii legii sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât poliţiştii ar trebui să protejeze şi să asigure siguranţa celor din domeniul media. Incidente ca acesta contribuie la o atmosferă de frică şi pun în pericol libertatea media" a mai spus Mijatovic.

Dunja Mijatovic se află la Budapesta, unde participă la o conferinţă privind diviziunea dintre televiziune, internet şi mediul digital.

×
Subiecte în articol: OSCE atac Politie jurnalist
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close