Antena 3 CNN Externe Un român, condamnat la închisoare pe viață în Germania pentru uciderea unei tinere

Un român, condamnat la închisoare pe viață în Germania pentru uciderea unei tinere

Un român, condamnat la închisoare pe viață în Germania pentru uciderea unei tinere
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Dec 2017   •   16:10

Un şofer român în vârstă de 40 de ani, domiciliat la Freiburg, în sud-vestul Germaniei, a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă de un tribunal din Freiburg, fiind găsit vinovat de violarea şi asasinarea unei tinere alergătoare în noiembrie 2016, transmit AFP şi dpa.

Inculpatul, prezentat sub numele de Cătălin C., care mai este suspectat şi de moartea unei franţuzoaice în Austria, în 2014, a fost găsit vinovat de violarea şi asasinarea tinerei Carolin Gruber, de 27 de ani. Victima a fost agresată în timp ce făcea jogging într-o pădure din Freiburg, în apropierea frontierei cu Franţa.

Instanţa a dat curs cererii Parchetului, dictând împotriva inculpatului pedepsa cu închisoare pe viaţă, dintre care 15 ani fără posibilitate de eliberare condiţionată.

În deschiderea procesului, la 22 noiembrie, inculpatul a mărturisit că a lovit-o mortal pe tânără cu o 'sticlă de Schnaps', dar nu a recunoscut că ar fi violat-o.

Inculpatul s-a declarat 'şocat' de gestul său, pe care nu şi-l poate explica, susţinând că era 'beat' şi 'depresiv' în momentul comiterii faptelor.

Conform elementelor anchetei, victima a fost violată şi apoi lovită de mai multe ori în cap cu un drug de fier. Trupul tinerei a fost găsit la câteva zile după dispariţie.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close