Antena 3 CNN Externe Un român de 23 de ani, vinovat de fraudă bancară în SUA: "Am învăţat engleza uitându-mă la filme"

Un român de 23 de ani, vinovat de fraudă bancară în SUA: "Am învăţat engleza uitându-mă la filme"

Un român de 23 de ani, vinovat de fraudă bancară în SUA: "Am învăţat engleza uitându-mă la filme"
17 Noi 2009   •   14:12

Victor Vasile Constantin, un român în vârstă de 23 de ani, care a învăţat engleza uitându-se la filme, a provocat pagube de cel puţin 150.000 de dolari unor clienţi ai Bank of America, plasând o cameră video de mici dimensiuni şi un dispozitiv de scanare pe câteva aparate ATM din oraşele South Norwalk, Greenwich şi Ridgefield, din statul american Connecticut, informează The Connecticut Post.

Constantin a renunţat la dreptul său de a apărea în faţa unui mare juriu federal, luni după-amiază, şi a pledat vinovat în faţa judecătorului William I Garfinkel pentru fraudă bancară şi furt de identitate. Conform unei înţelegeri, Constantin nu va face apel în cazul în care nu primeşte mai mult de 57 de luni de închisoare. El a fost arestat preventiv din 4 februarie 2009.

În timpul audierilor, Garfinkel a comentat despre cât de bine vorbeşte Constantin engleză. "Este ceva ce ai studiat?", a întrebat judecătorul. "Nu", a spus românul. "Am învăţat engleza uitându-mă la filme". Victor Vasile Constantin spune că a fost la liceu doar în clasa a noua şi că în SUA se afla de un an.

Potrivit anchetatorilor, el a început să fure din bancomate din decembrie 2008. Constatin înregistra cu ajutorul aparatelor informaţiile de pe benzile magnetice ale cardurilor, iar cu ajutorul camerei înregistra pin-urile fiecărui deţinător de card. Informaţiile erau apoi folosite pentru a clona cardurile şi pentru a intra în conturile bancare. El a fost prins, alături de prietena sa, Gina Gheorghe, în vârstă de 29 ani, în preajma unui bancomat pe care instalase aparate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: frauda bancara
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close