Antena 3 CNN Externe Un român la New York. Trăieşte într-un cort, după ce a fost evacuat din propria casă

Un român la New York. Trăieşte într-un cort, după ce a fost evacuat din propria casă

Un român la New York. Trăieşte într-un cort, după ce a fost evacuat din propria casă
Sursa foto: roman
11 Oct 2009   •   19:26

Visul american s-a transformat în coşmar pentru un român stabilit în SUA. De câteva luni, bărbatul trăieşte într-un cort amplasat în cartierul new-yorkez Queens, după ce a fost evacuat din propria locuinţă pe motiv că ?este nesigură?. Vecinii românului au solicitat ajutorul autorităţilor fiind nemulţumiţi de mizeria în care trăieşte acesta, relatează New York Post.

Mircea Fersedi, în vârstă de 61 de ani, locuieşte într-un cort încă din luna aprilie. "Am plătit ipotecă timp de 25 de ani. Acum nu am adăpost, sunt un cerşetor. Am locuit la metrou şi în aeroporturi timp de două luni. Apoi mi-a venit ideea să stau în cort", a declarat românul.

Potrivit vecinilor, bărbatul se spală pe scări cu un furtun, face mizerie, ţine radioul deschis toată noaptea şi umblă dezbrăcat. În plus, oamenii sunt îngrijoraţi de cablurile electrice folosite în cort.

"Vecinii spun lucruri rele, fiindcă vor proprietatea mea. Este casa mea. Plătesc impozite. Nu fac nimic rău. Sunt o persoană civilizată", se apără românul care a acumulat amenzi de 211.079 de dolari, pentru încălcări ale normelor de protecţie a mediului.

Mircea Fersedi s-a mutat în Statele Unite în 1979 unde a locuit împreună cu părinţii, soţia şi copiii. În 1982, a divorţat şi a pierdut legătura cu fosta nevastă şi copiii, iar părinţii lui au murit. Românul, care are diabet şi suferă de inimă, susţine că, odată cu venirea iernii, va fi nevoit să se mute în terminalul aeroportului J.F. Kennedy.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: roman New York cort vecini
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close