Antena 3 CNN Externe Un român suspectat de crimă a fost arestat în SUA

Un român suspectat de crimă a fost arestat în SUA

Un român suspectat de crimă a fost arestat în SUA
Sursa foto: inchisoare
21 Feb 2010   •   19:01

Un român care locuieşte în localitatea Sultan, din statul american Washington, a fost arestat sub suspiciunea de implicare într-un caz de crimă comandată, potrivit site-ului HeraldNet.

Florentin Georgel Minescu, în vârstă de 42 de ani, este cercetat în arest pentru instigare la omor. Judecătorul care a dispus arestarea acestuia a stabilit o cauţiune de un milion de dolari. Suspectul în acest caz a declarat poliţiei că a fost abordat de un bărbat din Sultan, care căuta pe cineva să îi ucidă fosta soţie, conform purtătorului de cuvânt al şerifului din comitatul Snohomish, Rebecca Hover.

Planul diabolic a fost descoperit după ce un al treilea bărbat din Sultan a anunţat poliţia că românul căuta un ucigaş plătit şi i-ar fi propus să omoare pe cineva, a mai spus Hover. Un detectiv sub acoperire l-a contactat apoi pe suspect, spunându-i că îl poate ajuta să comită asasinatul. Românul i-a spus detectivului că această "treabă" nu este pentru "copii" şi că a angajat un "profesionist" pentru a comite crima, a adăugat sursa citată. Ulterior, românul le-a spus poliţiştilor că nu a contactat niciun ucigaş profesionist. Hover a precizat că suspectul în acest caz a fost arestat joi seară.

Minescu le-a prezentat anchetatorilor o poveste complexă despre un alt bărbat din Sultan care l-ar fi contactat în legatură cu comiterea unei crime. Acesta le-a spus că era vorba despre uciderea fostei soţii a bărbatului, cu care a avut un divorţ greu, în care au fost implicaţi şi copiii.

Potrivit lui Hover, planul a fost deconspirat la timp, iar viaţa femeii nu mai este în pericol.

Soţia lui Minescu trăieşte în Egipt, copiii săi sunt în România, iar el intenţiona să se mute în Philadelphia, conform procurorilor care instrumentează cazul. Aceştia au cerut ca paşaportul lui Minescu să fie retras.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: crima SUA roman divort sotie
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close