Antena 3 CNN Externe Un satelit militar sovietic se va prăbuşi astăzi în Oceanul Pacific

Un satelit militar sovietic se va prăbuşi astăzi în Oceanul Pacific

Un satelit militar sovietic se va prăbuşi astăzi în Oceanul Pacific
09 Mai 2014   •   14:07

Epava satelitului militar sovietic, Kosmos-1242, care a zburat în jurul Pământului în ultimii 23 de ani, se va dezintegra la intrarea în atmosferă, iar rămăşiţele lui se vor prăbuşi în Oceanul Pacific în seara acestei zile.

"Specialiştii Centrului Spaţial monitorizează în permanenţă modificarea parametrilor a satelitului Kosmos-1242. În data de 8 mai, obiectul spaţial se afla pe orbita terestră cu următoarele coordonate: timpul orbital-87 de minute, înclinare-81 de grade, altitudinea la apogeu-190 de km, altitudinea la perigeu-167 de km", a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aerospaţiale Ruse, colonelul Alexei Zolotukhin, citat de ITAR -TASS.

Potrivit estimărilor, Kosmos-1242 va începe coborârea deasupra Oceanului Pacific în următoarele ore.
"Timpul final şi locul exact al impactului se poate schimba din cauza unor posibili factori externi", a precizat Zolotukhin.

Satelitul sovietic a fost lansat la data de 27 ianuarie 1981, de pe cosmodromul Plesetsk, la bordul rachetei purtătoare Vostok-2M. Potrivit datelor oficiale, satelitul a fost operaţional pentru o scurtă perioadă de vreme, până la data de 15 mai 1982, atunci când, din motive nedezvăluite, a fost scos din uz.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close