Antena 3 CNN Externe Un satelit venezuelean a fost lansat în spaţiu, sâmbătă, de o rachetă chineză

Un satelit venezuelean a fost lansat în spaţiu, sâmbătă, de o rachetă chineză

Un satelit venezuelean a fost lansat în spaţiu, sâmbătă, de o rachetă chineză
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
29 Sep 2012   •   16:27

Un satelit venezuelean de observare a fost lansat sâmbătă în spaţiu de o rachetă chineză de tip "Marş Lung", iar amplasarea pe orbită a acestuia s-a desfăşurat fără incidente, a anunţat agenţia China Nouă, relatează AFP.
   
Lansarea a fost efectuată de la baza Jiuquan (nord-vest), în Deşertul Gobi. Satelitul, care va permite Venezuelei să beneficieze de imagini foarte detaliate ale suprafaţei terestre, a fost intitulat "generalisimul Francisco de Miranda", un important erou al independenţei acestei ţări.
   
Venezuela a lansat în octombrie 2008, tot din China, primul său satelit geostaţionar, "Simon Bolivar", un omagiu adus acestui erou naţional.
   
Cooperarea chinezo-venezueleană a cunoscut un avânt impresionant în ultimii ani, odată cu semnaea unor acorduri privind investiţii în valoare de miliarde de dolari în domeniul petrolului, construcţiilor, industriilor şi tehnologiilor.
   
Beijingul a acordat totodată o linie de credit în valoare de 30 de miliarde de dolari Caracasului care, în schimb, îi furnizează 640.000 de barili de petrol pe zi, dintre care 264.000 în contul plăţii datoriei.
   
Venezuela şi grupul public chinez Citic Group au încheiat săptămâna trecută un acord privind atât exploatarea unui zăcământ aurifer gigantic, la Las Cristinas (sud), cât şi o cartografiere a rezervelor miniere ale ţării, a anunţat preşedintele Hugo Chavez.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close