Antena 3 CNN Externe Un șef de guvern a fost ținta unei tentative de asasinat

Un șef de guvern a fost ținta unei tentative de asasinat

Un șef de guvern a fost ținta unei tentative de asasinat
22 Dec 2016   •   23:42

Nouă angajaţi ai companiei aeriene naţionale a statului Bangladesh, Biman Bangladesh, au fost arestaţi joi pentru că ar fi încercat să o asasineze pe şefa guvernului, Sheikh Hasina, căreia i-au sabotat avionul ce a efectuat o aterizare de urgenţă în timpul unui zbor către Europa, informează agenţia EFE.

Respectivii angajaţi, dintre care şapte au fost arestaţi în urma unei acţiuni a poliţiei şi doi s-au predat de bunăvoie, erau deja suspendaţi de operatorul aerian pentru neglijenţă în serviciu. Dar marţi justiţia i-a pus sub acuzare pentru sabotaj şi conspiraţie criminală.

Incidentul s-a produs pe 27 noiembrie, în timpul deplasării premierului Sheikh Hasina la Budapesta pentru participarea la 'Summitul apei'. Echipajul avionului a decis atunci să efectueze o aterizare de urgenţă în Turkmenistan, şefa guvernului continuându-şi călătoria după o aşteptare de patru ore.

Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o simplă problemă tehnică, dar în urma investigaţiei a rezultat că un şurub a fost slăbit pentru a provoca o pierdere de combustibil la motorul stâng al aeronavei, motor care s-a oprit complet cu puţin timp înaintea aterizării în Turkmenistan.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Bangladesh asasinat
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close