Antena 3 CNN Externe "Un SELFIE COOL vă poate costa viaţa!" Autorităţile din Rusia lansează un ghid de "selfie fără pericole"

"Un SELFIE COOL vă poate costa viaţa!" Autorităţile din Rusia lansează un ghid de "selfie fără pericole"

"Un SELFIE COOL vă poate costa viaţa!" Autorităţile din Rusia lansează un ghid de "selfie fără pericole"
de S.T.    |    08 Iul 2015   •   09:33

Autoritățile din Rusia au lansat o campanie de sensibilizare asupra pericolelor la care se pot expune persoanele care îşi fac selfie-uri, măsură adoptată după ce ţara s-a confruntat cu un val de accidente grave legate de autoportretele realizate uneori în condiţii de totală nesiguranţă, relatează AFP.

"Un selfie cool vă poate costa viaţa!", avertizează Ministerul rus de Interne într-un afiş. "Un selfie cu arma în mână ucide!" amintesc autorităţile, în contextul în care o tânără de 21 de ani din Moscova s-a accidentat în timp ce se fotografia cu un pistol în mână. Rănită la cap, ea a supravieţuit totuşi.

"Din nefericire, în ultima vreme am constatat că numărul accidentelor în care sunt implicaţi amatori de autoportrete foto este în constantă creştere", spune Elena Alexeieva, consilier la Ministerul rus de Interne. "De la începutul anului, s-au înregistrat circa o sută de răniţi şi câteva zeci de accidente mortale", a adăugat ea la o conferinţă de presă susţinută la Moscova. "Este o reală problemă, cu consecinţe extrem de nefericite", a menţionat Alexeieva.

Campania iniţiată de minister se desfăşoară prin afişe, un videoclip şi sfaturi disponibile online pe site-ul acestei instituţii.

×
Subiecte în articol: selfie Rusia
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close