Antena 3 CNN Externe Şofer român de microbuz, oprit în trafic şi arestat în Italia | Mai mulţi pasageri români, lasaţi cu bagajele în drum

Şofer român de microbuz, oprit în trafic şi arestat în Italia | Mai mulţi pasageri români, lasaţi cu bagajele în drum

Un şofer român, aflat la volanul unui microbuz care transporta nouă conaționali, a fost oprit în trafic şi arestat în Italia. Iată de ce.

Şofer român de microbuz, oprit în trafic şi arestat în Italia | Mai mulţi pasageri români, lasaţi cu bagajele în drum
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    13 Apr 2023   •   18:39

S-a întâmplat zilele trecute în Gorizia, acolo unde şoferul român, în vârstă de 31 de ani, care conducea un microbuz cu nouă pasageri a fost oprit în trafic.

După verificarea datelor bărbatului, oamenii legii au constatat că acesta avea emis pe numele său un mandat de arestare.

"Bărbatul călătorea la bordul unui microbuz înmatriculat în România, împreună cu nouă conaționali, pe tronsonul de autostradă A34, spre granița italo-slovenă.

Oprit de personalul Secției de Poliție Rutieră Gorizia, în apropierea ieșirii de pe autostradă spre Villesse, în cadrul procedurilor de identificare a reieșit că este destinatarul unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile române", potrivit unui comunicat de presă publicat joi, 13 aprilie 2023, pe site-ul oficial al Polizia di Stato, citată de stiridiaspora.ro.

Mai exact, șoferul român rezident în provincia italiană Pavia era căutat de autoritățile din țara noastră pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea de doi ani și două luni pentru infracțiuni în trafic.

Acum el a fost sancționat și administrativ de polițiștii din Gorizia şi pentru că transporta cu microbuzul mai mulți pasageri decât este prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

"Tânărul de 31 de ani a fost arestat și dus la închisoarea din Gorizia, unde va rămâne la dispoziția autorităților judiciare”, au mai transmis polițiștii italieni.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close