Antena 3 CNN Externe Un soldat american a fost reţinut după ce a ucis mai mulţi civili în Kandahar

Un soldat american a fost reţinut după ce a ucis mai mulţi civili în Kandahar

Un soldat american a fost reţinut după ce a ucis mai mulţi civili în Kandahar
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Mar 2012   •   10:19
Update 18:00  Potrivit informaţiilor oferite de guardian.co.uk, numărul victimelor se ridică la 16, majoritatea fiind copii şi femei. Preşedintele afgan Hamid Karzai a catalogat incidentul drept "crime intenţionate" şi a solicitat o explicaţie din partea Statelor Unite. "Aceste crime nu pot fi iertate" a declarat preşedintele. 



Trei civili au fost ucişi duminică de un soldat american, care a ieşit din baza sa militară şi a început să tragă focuri de armă asupra oamenilor din provincia Kandahar, un bastion al talibanilor din Afganista, conform AFP.

„Informaţiile noastre iniţiale arată că trei persoane au murit, dar nu ştim cine sunt. O anchetă este în curs” a declarat Toryalai Wesa, guvernatorul provinciei Kandahar. „Vom trimite o delegaţie în zonă pentru a ancheta acest eveniment”, a adăugat Wesa.

Soldatul american a fost arestat, a informat un oficial occidental: „Un soldat a ieşit din baza sa şi a început să tragă. El s-a întors în biroul său şi a fost plasat în detenţie”, a precizat oficialul.

Kandahar este un bastion al talibanlor, care au fost înlăturaţi de la putere în 2011 de coaliţia internaţională condusă de Statele Unite şi care luptă de atunci împotriva Guvernului afgan şi a aliaţilor săi din NATO.

Numeroase incidente au tensionat recent relaţiile dintre forţele proguvernamentale şi trupele străine. Atactul de duminică, îndreptat împotriva unor civili afgani, ar putea agrava această situaţie.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close